2019-04-25

Per specialų mėgėjų žvejybos reidą aplinkos apsaugos pareigūnams pavyko užtikti 2 asmenis, kurie jau nusileidus saulei įbrido į vandenį ir ėmė traukti Kauno mariose pastatytą tinklą.

Aplinkosaugininkams sulaikius asmenis nustatyta, kad jie Kauno mariose ties Arlaviškių kaimu žvejojo ne mėgėjų žvejybos įrankiu (statomu tinklu). Vykdydami nelegalią žvejybą, pažeidėjai sugavo 3 žuvis (karšį, karosą ir kuoją).

Už padarytus pažeidimus asmenims gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų ir pažeidimo įrankio konfiskavimas. Taip pat teks atlyginti ir žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 78 eurus.

2019-04-29

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) gavo pranešimą apie Trakų rajone, Greiželio ežere pastebėtą draudžiamą žvejybos įrankį – statomą tinklą.

Aplinkos apsaugos pareigūnams atvykus į pranešime nurodytą vietą, rastas tinklas, kuriame jau buvo įkliuvusios apie 30 žuvų, daugiausia jų – lynai. Laimei, žuvis pavyko išgelbėti ir paleisti atgal į ežerą.

AAD primena, kad žvejojantiems su draudžiamais žvejybos įrankiais gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su nusižengimo padarymo įrankių konfiskavimu. Taip pat kiekvieną kartą už pagautas žuvis skaičiuojama žuvų ištekliams padaryta žala.

2019-04-29

Sekmadienio rytą sulaikyti 2 vyrai Širvintos upėje žvejoję ne mėgėjų žvejybos įrankiu – statomu tinklu – ir šiuo nelegaliu būdu sugavę 44 žiobrius, 11 šapalų ir 1 šlakį.

Už padarytą pažeidimą asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankio konfiskavimu. Taip pat asmenims teks atlyginti ir žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 3860 eurų.

Pažeidėjai sulaikyti per specialiai aplinkos apsaugos pareigūnų surengtą naktinę pasalą. Pasalą nuspręsta surengti po to, kai patys pažeidėjai apie ketinimą Širvintos upėje žvejoti su statomu tinklu prasitarė Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) inspektorei, kuri šeštadienį atostogavo gamtoje.

„Vyrai pasakojo, kad planuoja pastatyti tinklą per upę, kuriame iki sekmadienio ryto turėtų užkibti daug žuvies. Žadėjo pasidalinti ir su manimi,“ – šypsosi Vilniaus valdybos inspektorė.

Vyrai nė neįtarė, kad apie tinklo statymą papasakojo aplinkos apsaugos pareigūnei, kuri apie jų ketinimus nedelsdama pranešė atsakingiems specialistams, o šie, savo ruožtu, nusprendė surengti pasalą.

Patikrinus vieno iš pažeidėjų gyvenamojoje vietoje esančius ūkinius pastatus, buvo rastas dar vienas tinklas bei žeberklas, skirtas lašišoms ir šlakiams smeigti. Už šių ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą pažeidėjui taip pat buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o tinklinis ir duriamasis įrankiai bus konfiskuoti.

2019-05-07

Gondingos HE tvenkinyje, vietinių gyventojų dar vadinamame Plungės jūra arba Plungės mariomis, sulaikytas asmuo, žvejojęs statomu tinklu.

Už šį pažeidimą asmeniui gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo įrankių – statomo tinklo ir guminės valties – konfiskavimu. Žala žuvų ištekliams skaičiuojama nebus, nes pažeidėjas, sulaikymo metu, žuvies sugavęs nebuvo.

Pažeidėjas sulaikytas po to, kai vakar maždaug 16 val. apie Gondingos HE tvenkinyje pastebėtą įtartiną valtį Telšių aplinkos apsaugos inspekciją informavo kitas žvejys mėgėjas. Aplinkosaugininkams nedelsiant nuvykus prie minėto tvenkinio, pastebėtas pilietis, iš guminės valties traukiantis tinklą. Asmuo sulaikytas jam išlipus į krantą.

2019-05-10

Trečiadienį Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai sulaikė du asmenis, kurie Jurbarko mieste Mituvos upės žiotyse žvejojo ne mėgėjų žvejybos įrankiais – statomais tinklais.

Už padarytus pažeidimus asmenims gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo įrankių konfiskavimu. Taip pat reikės atlyginti ir žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 996 eurus, nes vykdydami neteisėtą žvejyba pažeidėjai sugavo 8 lynus, 4 šapalus, 4 meknes ir 4 kilogramus karosų.

Be to, vienam iš pažeidėjų priklausančiame ūkiniame pastate pareigūnai rado dar 13 statomų tinklų. Todėl už šių  ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą asmeniui taip pat gresia bauda nuo 60 iki 200 eurų ir šių įrankių konfiskavimas.

Pažeidėjai sulaikyti po to, kai antradienį buvo gautas pranešimas iš kito žvejo mėgėjo, kuris teigė pastebėjęs Mituvos upės žiotyse pastatytus tinklus. Savo ruožtu, reaguodami į šį pranešimą, aplinkosaugininkai suorganizavo pasalą, per kurią ankstų rytą (apie 4 val.) buvo pastebėti du asmenys, kurie, atplaukę medine valtimi, ėmė traukti iš vandens prieš dvi paras pastatytus tinklus.

2019-05-13

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai penktadienį sulaikė du asmenis Kauno mariose žvejojusius nemėgėjiškos žūklės įrankiais – statomais tinklais.

Sulaikius pažeidėjus paaiškėjo, kad iš viso statomais tinklais asmenys buvo sugavę 11 karšių ir ešerį, kuris svėrė 300 gramų. Už šias sugautas žuvis jiems teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia kiek daugiau nei 660 eurų. Taip pat už padarytus pažeidimus asmenims gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo įrankių – guminės valties su irklais ir tinklų – bei sugautos žuvies konfiskavimu. Pareigūnų duomenimis, vienas iš sulaikytų pažeidėjų ne kartą baustas už draudžiamų žūklės įrankių naudojimą.

Kadangi aplinkosaugininkams buvo pranešta, jog šie pažeidėjai tinklus traukia nė nesislėpdami – kitų žvejų mėgėjų akivaizdoje – kad sulaikytų šiuos asmenis aplinkos apsaugos pareigūnams teko imituoti mėgėjišką žūklę. Todėl Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai penktadienio rytą su motorine valtimi išplaukė į Kauno marias ir ties Monikos įlanka nuo ankstyvo ryto žvejojo mėgėjiškos žūklės įrankiais. Pažeidėjai sulaikyti apie 7 valandą ryto, po to, kai pareigūnai pastebėjo valtimi atplaukusius du asmenis, kurie ėmė iš vandens traukti tinklus.

Aplinkos ministerijos informacija