2018-11-09

Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai lapkričio 9 d., vykdydami akciją „Lašiša 2018“, Šilutės rajone, Švėkšnos seniūnijoje, Šalpės upėje sulaikė neteisėtai žvejojusį asmenį.

Upės ruože, kuriame buvo sulaikytas pažeidėjas, aplinkosaugininkai anksčiau buvo įrengę slaptas vaizdo stebėjimo kameras. Per 10 dienų laikotarpį, vaizdo kameros keletą kartų užfiksavo upėje braidantį ir į vandenį šviečiantį asmenį. Užfiksuotuose kadruose aiškiai matyti, kad pažeidėjas rankoje laiko povandeninės žūklės šautuvą.

Lapkričio 9 d. šis asmuo buvo sulaikytas dar prieš jam pradedant neteisėtą žvejybą. Piliečiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir paimtas pažeidimo įrankis. Už šį pažeidimą gresianti bauda siekia nuo 120 eurų iki 300 eurų.

2018-11-12

Vilniaus valdybos aplinkos apsaugos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais užfiksavo neteisėtą ne mėgėjų žvejybos įrankio – gaudyklės – laikymą.

Specialistams vykdant lašišinių žuvų apsaugą Švenčionių raj., ties Žeimenos upe esančioje Jaunadario kaimo sodyboje, buvo pastebėtas Jaunadario kaimo gyventojas, vaikštantis palei Žeimenos upėje esančių lašišų nerštavietes. Nors jokių neteisėtų žvejybos veiksmų pilietis neatliko, pareigūnai nusprendė patikrinti jo sodyboje esančius ūkinius pastatus. Viename iš jų buvo rastas neteisėtai laikomas tinklinis įrankis.

Už neteisėtą ne mėgėjų žvejybos įrankio laikymą asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, už kurį piliečiui gresia bauda iki 200 eurų ir tinklinio įrankio konfiskavimas.

2018-11-20

Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnų organizuoto reido metu Lazdijų rajone sulaikytas neteisėtai su tinklais žvejojęs asmuo.

Pareigūnai praneša, kad nusikaltimo vietoje Metelio ežere buvo rasti penki tinklai, kurių bendras ilgis siekė 500 metrų. Sulaikymo metu, pažeidėjas turėjo sugavęs devynias lydekas, 40 kilogramų ešerių ir 90 kilogramų kuojų.

Už neteisėtą žvejybą asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, pagal kurį jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių – penkių statomų tinklų ir medinės valties su elektriniu varikliu – konfiskavimas. Taip pat piliečiui teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 2475 eurus.

Šį mėnesį jau antras pažeidėjas prie Siesartės upės

Tuo tarpu Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai lapkričio 9 d., vykdydami akciją „Lašiša 2018“, prie Siesarties upės lašišų nerštavietės sulaikė kitą neteisėtai žvejojusį asmenį.

Pareigūnų vykdyto reido metu, netoli įvykio vietos, pastebėtas įtartinas automobilis. Vėliau užfiksuota, kad juo buvo apvažiuotos nerštavietės apylinkės ir patikrintos tos vietos, kuriose pareigūnai per reidus įprastai palieka savo transporto priemones. Inspektoriams tęsiant automobilio stebėjimą, nustatyta, kad vienas asmuo iš automobilio išlipo netoli Pikčiūnų kaimo esančios sankryžos, kaip manoma, stebėjimui, o kitas – prie upės.

Toliau sekdami padėtį prie upės, apie 22 val. pareigūnai užfiksavo neteisėtai žeberklu lašišą sužvejojusį asmenį. Pažeidėjas buvo sulaikytas pakeliui į namus.

Prieš asmenį sulaikant, jis bandė žuvimi atsikratyti ir slėptis, o jį sulaikius tikino, kad lašišą rado ir apie žvejybą nieko nežino. Asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir konfiskuotas pažeidimo metu naudotas įrankis, jam gresianti bauda siekia nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat piliečiui teks atlyginti 580 eurų žalą žuvų ištekliams.

Tai jau antras žeberklautojas, šiemet sulaikytas šioje vietoje prie Siesarties upės. Pirmasis pažeidėjas buvo sulaikytas lapkričio 4 d.

2018-11-22

Klaipėdoje prie Danės upės sulaikytas neteisėtai žvejojęs asmuo. Pažeidimas užfiksuotas, kai pilietis ryte atvyko išsitraukti vandenyje paliktų tinklų. Tinklus sekmadienio pavakarę rado neetatiniai Klaipėdos krašto aplinkos apsaugos inspektoriai, budėję prie jų visą naktį.

Pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat asmeniui teks atlyginti 580 eurų žalą žuvų ištekliams už sugautą šlakį. Už neteisėtą žvejybą pažeidėjas baudžiamas jau nebe pirmą kartą.

2018-11-23

Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai buvo informuoti apie Vilniaus rajone, Bezdonių seniūnijoje, Neries upėje statomus tinklus žuvims gaudyti.

Atvykę į nurodytą vietą, aplinkos apsaugos pareigūnai pastebėjo įtartiną asmenį, ilga kartimi kažką įleidžiantį į vandenį. Po to, vyras greitai pasišalino iš įvykio vietos. Įtarus, kad stebėtas asmuo Neries upėje pastatė tinklą, ketvirtadienio rytą buvo organizuota pasala.

Pažeidėjas sulaikytas, kai pasalos metu užfiksuota, kaip jis iš vandens ištraukia jame esantį tinklą. Apklausiant asmenį, jis prisipažino, kad trečiadienio vakarą Neries upėje pastatė tinklą, tikėdamasis pagauti lašišų ar kitos rūšies žuvų.

Už neteisėtą žvejybą tinklais pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, pagal kurį jam gresia bauda nuo 120 eurų iki 300 eurų su žvejybos įrankių konfiskavimu. Žala gamtai nebus skaičiuojama, nes sulaikymo metu asmuo žuvų sugavęs nebuvo.

Aplinkos ministerijos informacija