2018-05-07

rie Minijos upės, Šilutės rajone, gegužės 5 d. vėlai vakare pažvejoti atvykusiems klaipėdiečiams pro akis nepraslydo netoli jų plastikine valtimi plaukęs asmuo, kuris metė tinklą. Nedelsiant apie tai buvo pranešta Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspektoriams, kurie ankstyvą gegužės 6 d. rytą sučiupo prie Minijos upės esančios sodybos betraukiantį tinklus  šeimininką. Buvo suskaičiuotas laimikis, kurį sudarė 84 karšiai. Kadangi žuvis pagauta Minijos ichtiologiniame draustinyje, žala skaičiuojama trigubai. Pažeidėjui už šį naktinį nuotykį teks sumokėti nuo 120 iki 300 eurų baudą ir atlyginti 15 120 eurų žalą žuvų ištekliams. Iš jo paimtas tinklas ir plastikinė valtis. Aplinkosaugininkai dėkoja pastabiems žvejams, kurie apie daromą pažeidimą informavo nedelsdami.

2018-05-11

Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, po kurį laiką trukusio tyrimo ir sėkmingai surengtos pasalos, sulaikė tris brakonierius: Š.M. žinomą pravarde „Majoras“, G.T. žinomą pravarde „Tankas“ ir jų pagalbininką V.B., žvejojusius Kauno mariose draudžiamu įrankiu, statomu žvejybiniu tinklu iš valo. Brakonieriai pasitaikė gudrūs, kurį laiką medinėje valtyje plaukiojo pakrante, stebėjo aplinką, žvejojo spiningu ir staiga sumastė užmesti „languotą“ meškerę. Užmetę tinklą, grįžo į krantą ir visą laiką stebėjo situaciją aplink.  Tačiau, kaip sako viena lietuvių liaudies patarlė: „ net ir gudri višta, (cenzūra J) išsidilgina. Visi trys asmenys buvo sulaikyti su pažeidimo padarymo įrankiais ir priemonėmis pažeidimo padarymo vietoje. „Žvejai“ per maždaug valandą laiko spėjo sugauti 45 kg karosų ir 1 karpį. Už šiuos darbelius asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, bus paskaičiuota gamtai padaryta žala, o taip pat, netekus valties ir tinklo, neršiančios žuvys kurį laiką galės jaustis saugesnėmis.

2018-05-13

Šakių rajono agentūros darbuotojai, padedami Sudargo pasienio kontrolės pareigūnų sulaikė pil. S. I., kuris  Ramoniškių k., Sudargo sen., Šakių r. sav., Nemuno upės senvagėje žvejybai naudojo draudžiamą mėgėjų žvejybos įrankį – statomą tinklą. Nelegalios žvejybos metu pil. S. I. Sugavo 7 vnt. plakių, 3 vnt. karšių, 2 vnt. raudžių ir 1 karosą.

Brakonieriui už neteisėtą žvejybą surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal ANK 291 str. 4 d., teks sumokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų ir atlyginti 195,57 Eur. žuvų ištekliams padarytą žalą.

2018-05-14

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo reidą Lazdijų r. Reido metu naktį apie 2:00 val. sulaikyti pažeidėjai, kurie Metelio ežere žvejojo draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais – dviem statomais tinklais. Sulaikius pil. A. V. R. ir A. N. surašyti administracinio nusižengimo protokolai už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus. Asmenims gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių - statomų tinklų konfiskavimu. Pareigūnų operatyvumo dėka pažeidėjai nespėjo sugauti žuvų, tad aplinkai žala nebuvo padaryta.

2018-05-22

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo gyvosios gamtos apsaugos reidą Varėnos r. Reido metu apie 3 val. nakties ties Merkine, Varėnos r., sulaikytas vietos gyventojas, kuris Nemune žvejojo draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu - plukdomu tinklu. Sulaikius paaiškėjo, kad pil. S. K. žvejodamas su plukdomu tinklu pareigūnams įkliūna ne pirmą kartą. Šį kartą pažeidėjas draudžiamu būdu buvo sugavęs starkį, tris salačius, keturis karšius ir tris meknes. Už neteisėtą žvejybą pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Pil. S.K. su žvejyboje naudota valtimi teks atsisveikinti, o už draudžiamu būdu sugautas žuvis teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 1259 eurus.

2018-05-24

Bendro reido su Jurbarko rajono policijos komisariato, Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnais metu, Nemuno upėje ties raudone buvo pastebėtas asmuo, žvejojęs tinklais. Aiškinantis aplinkybes buvo nustatyta, kad pažeidimą padarė Raudonės gyventojas R.S. Apžiūrėjus R.S. sodybą, ūkiniame pastate buvo rasti tinklai, namuose – į šaldytuvą sudėtos dar gyvos žuvys. R.S. buvo surašyti protokolai už draudžiamųjų žvejybos įrankių laikymą ir žvejybą draudžiamuoju būdu. Taip pat bus įvertinta žala, padaryta aplinkai ir konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai.

Aplinkos ministerijos informacija