Šeštadienį Kaltanėnus drebins žvejų ir medžiotojų šventė, svečiams bus demonstruojama ir karinė Lietuvos ginkluotė Geriausi Švenčionių krašto medžiotojai ir žvejai pristatys vertingiausius medžioklės ir žūklės trofėjus, varžysis žvejojant, rengs specialius improvizuotus užsiėmimus vaikams bei renginio svečiams, kuriuos su ginkluote supažindins ir Lietuvos kariuomenė.  Anot  organizatorių, tokie renginiai yra ypatingai svarbūs ne tik populiarinant ir puoselėjant medžioklės ir žvejybos tradicijas visoje Lietuvoje, bet ir siekiant suartinti žmogų su gamta.

„Lietuviai yra vieni seniausių ir geriausių medžiotojų, tad esu tikras, kad eilę metų organizuojama šventė tampa puikia galimybe visiems iš arčiau susipažinti su medžioklės tradicijomis, žvejybos ypatumais ar pažinti gamtą gerokai plačiau“, - sako Kęstas Panavas, Švenčionių rajono medžiotojų ir žvejų draugijos vadovas. Pasak jo, šventėje prisistatys dešimt rajono medžiotojų klubų ir būrelių, kurie ne tik  supažindins su geriausiais medžioklės trofėjais iš šio krašto, bet ir vaišins žvėrienos bei kitais patiekalais.

„Nė kiek neabejoju, kad visi apsilankę tikrai bus maloniai nustebinti, sužinoję kokių žvėrių esama šiame Lietuvos krašte“, - sako jis.

Švenčionėlių medžiotojo klubo vadovo Alberto Razmio teigimu, šiemetinė šventė išsiskirs kiek kitokia programa nei iki šiol. „Siekiame, kad ši šventė palengva taptų švente visų žvejų ir medžiotojų šeimoms, tad neatsitiktinai pasirinkome Kaltanėnų dvaro parką, o programoje gausu žaidynių, varžybų“,– teigia A. Razmis.

Kaltanėnų seniūno Tomo Rokickio teigimu, organizuojamos šventės dvaro parkas buvo kardinaliai atnaujintas per paskutinius metus pasitelkus savivaldybės ir ES lėšas: jame įrengtos vaikų žaidimų, sporto aikštelės, teniso kortai. Parke teka Žeimenos upė, įrengti gydomieji Grįžulo ratai. Anot seniūno, renginio metu vaikams galės būti organizuojamos ekskursijos į medžioklės plotus, supažindinama su medžioklės pagrindais, rodomos pašarinės aikštelės, o medžiotojai turės galimybę loterijoje laimėti tikrą parduotuvės „Hunter“ šautuvą.

Švenčionių rajono žvejų ir medžiotojų šventę organizuoja vietos žvejai ir medžiotojai, rajono savivaldybė, Kaltanėnų kaimo bendruomenė, bendrovė „Hunter“. Švenčiojų rajono žvejų ir medžioklės draugija šiuo metu vienija virš 300 medžioklės ir žvejybos profesionalų.