Tomas Būdas
Lietuvos karpininkų asociacijos prezidentas

Paroda, paroda, paroda !!! Kodėl tris kartus ? Ogi todėl, kad tai jau trečioji paroda karpinės žūklės entuziastams Kaune. Šis miestas pasirinktas neatsitiktinai, visų pirmiausiai dėl to, kad yra lengviau pasiekiamas visiems norintiems apsilankyti parodoje iš įvairių Lietuvos vietovių, kitas labai svarbus faktorius tas, kad pati vieta (A.Stulginskio universitetas) strategiškai patogioje vietoje, tai yra šalia kelio Via-Balticakurniekada nebūna kamščių ir su parkavimosi vietomis viskas tvarkinga. Dabar mes diskutuojame, kad gal geriau kitais metais parodą perkelti į Vilnių, bet kol kas Kaunas turi daugiau pliusų, nei sostinė. Kadangi tai jau trečioji paroda Kaune, taigi galime įvardinti ją kaip tradicinę, o tai labai svarbus faktorius. Yra daug Lietuvoje gerų pavyzdžių kada laikomasi tradicinės šventės ar renginio vietos, žmonės prie to pripranta, o po to dažnais atvejais jau be to negali apseiti. Dar vienas aspektas, patys A.Stulginskio IV rūmai yra nuostabūs ir labai dėkingi lankytojams bei prekių pristatinėtojams, tokių vietų Vilniuje reikėtų gerokai paieškoti, o jei ir rastume, tai kaina gali būti mums neįkandama, na nebent lankytojus apmokestinti po 20-30 litų, bet tada iškyla kitas klausimas, ar bus daug norinčių apsilankyti parodoje ?  Kaip ten bebūtų, mes apie tai dar padiskutuosime, o dabar manome, kad paroda Kaune ,,Viskas karpių žūklei-2014” įvyko ir pavyko !!!

Ankstyvas kovo 29-tosios rytas, atsikėlęs 4 val. ryto susileidžiu porą puodelių kavos, eilinį kartą feisbuke paplatinu reklaminį parodos plakatą ir į kelionę, ką čia kelionė, keliukas 100 kilometrų atstumu, kai palygini su kelionėmis po pasaulio čempionatus, tai šis keliukas tampa maloniu takeliu. Susigraibęs į savo automobilį Vilniuje porą LKA narių, žurnalistą Viktorą Armalį, pasileidžiame Kauno link. Pakeliui sulaukiu kelių skambučių, vienas jų Fanatikų savininko Virgio, kuris pasiūlo trumpą kavos pertraukėlę degalų kolonėlėje, žinoma sutinkame. Labas rytas, labas rytas, kava, kava ir vėl į greitkelį. Prieš pat aštuonias mes jau vietoje, visi susirinkę, o mes berods atvažiavome vėliausiai, nors ir laiku. Parodos pagrindinius dalyvius pakviečiu trumpam pasitarimui, nes buvo iškeltas klausimas, kad gal parodą darome tik pirmame aukšte. Kadangi nepavyko bendru sutarimu priimti tokio sprendimo, todėl išdėsčiau vietas per du aukštus. Burtais išsiaiškinom kas kur kokioje vietoje save prezentuos. Likimo ironija, tie kas dalyvavo pernai parodoje, tai visi pateko į pirmą aukštą. Mano manymu, kadangi teritorija nėra didelė, tai parodos lankytojai aplanko ir aplankė visus stendus vienodai, bet yra vienas minusas antro aukšto, tai prekių tampymas dvigubai didesniu atstumu. Atsižvelgus į tai, kad kai kurie pardavėjai atsivežė savo prekių po pusė tonos ir daugiau, tai antras aukštas darosi nelabai patrauklus.

Visi sparčiai dėliojasi prekes, stendai dygsta vienas už kitą gražesni. Susirinko 11 prezentuotojų, kurie kiekvienas turėjo savo pagalbinę komandą, suskaičiavau apie 50 žmonių vien tik besitvarkančių savo prekes, sukasi kaip vijurkai, ruošiasi deramai sutikti parodos lankytojus. Paroda oficialiai prasidėjo 11 valandą, bet jau gerokai anksčiau sulaukėme pirmųjų svečių. Na o tarp 12 ir 15 valandos buvo pats lankytojų pikas. Visi pardavėjai pluša kaip bitutės, gražu žiūrėti.

Renmar Baits šeimyninė komanda su Renaldu Marčiukaičiu priešakyje savo patarimais ir konsultacijom vilioja klientus. UAB ,,Siprakas“ ir Remigijus Rupeika neatsilieka. Tauragės  klubas ,,Aukso žvynas“ pristatinėja boilių gamybos aparatą ,,Boilie Roller“. UAB ,,Esmera“ turi savo nepailstamą Olegą Ružickį. ,,Žvejokliai.lt“ užima gana didelę teritoriją su savo moderniom palapinėm, gultais, kėdėmis – atrodo įspūdingai. BH ,,Boilie Holic“ kaip visada aukštumoje, nes turi didžiausią pagalbininkų ir ekspertų komandą. Latviai ,,StbLeads“ gal ir atrodo prieš lietuvius silpnokai, bet jų ir tikslas buvo daugiau žvalgybinis, o ne komercinis. UAB ,,Fanatikai“ kaip visada stiprūs su savo garsiais brendais: CCMore, Fox, Bruce Ashby ir t.t. Kauniečiai UAB ,,Žvejoklis“ (nepainiokite su ,,Žvejokliai.lt“) pristatinėja labai įvairias ir įdomias prekes, pas juos įsigijau anglinę kobrą, kurią pradėjo gaminti ,,Prologic“. UAB ,,Vilmanda“, tai visiems kauniečiams gerai žinomas ,,Žūklys“, surinkęs gražų būrį karpininkų, kaip ir dera geram brendui ,,Dynamite Baits“, visi apsirengę vienodai iš šono žiūrisi labai patraukliai su savo prekėmis. Gintautas Daunys kaip visada kantriai, nuoširdžiai ir neįkyriai siūlo ,,Deepex“ produkciją, todėl mes jį ir gerbiame.

Lankytojų gausa panaši kaip ir pernai, todėl darbo užteko visiems. Tarp šmirinėjančių svečių matėsi ne tik vienaip ar kitaip pasižymėję karpininkai, bet ir kitų žuvų rūšių meškeriotojai bei garsūs žurnalų apie žūklę redaktoriai, tai Audrius Blinstrubas ir Rolandas Kažimėkas. Ką gi, lauksime straipsnių apie parodą leidiniuose ,,Meškeriotojas“ ir ,,Žvejys ir Žuvis“.

Parodai įpusėjus, 14 valandą prasideda konferencija-seminaras. Konferencijų salė, kuri talpina apie 150 žmonių, per kelias minutes prisipildo apypilniai. Gera salės multimedija puikiai perteikia pranešėjų kalbas, visi įdėmiai klausosi Renaldo Marčiukaičio pasakojimo apie Ilgio ežero istoriją ir karpių gaudymo paslaptis bei didžiųjų karpių įnoringumą. Remigijus Pupelis kaip patyręs vilkas įdomiai, įterpdamas jam būdingus juokelius, suteikia žinias apie Punios tvenkinį, Vabalių ežerą, karpių populiaciją Lietuvoje ir jų išsaugojimo tendencijas. Kadangi pirmieji pranešėjai gerokai užtempė savo kalbas, teko prašyti Jono Kukanausko trumpinti savo pranešimą,kuriame papasakojo apie Tauragės tvenkinio karpius. Na o pabaigoje Saulius Navickis išdėstė savo profesionalias žinias klausytojams, kaip reikėtų gaudyti karpius paviršiniuose vandens sluoksniuose.

Pasibaigus seminarui, A. Stulginskio universiteto IV rūmai pradėjo pastebimai tuštėti, todėl ir visi prekeiviai nedelsė, krovėsi prekes į automobilius, dalinosi gerais įspūdžiais. Atgarsių apie parodą ,,Viskas karpių žūklei – 2014” sulauksime dar nemažai, tikiuosi jie bus teigiami, na o jei kas ir buvo blogai, stengsimės taisyti savo klaidas. Iki susitikimo kitais metais.



www.laukarpis.lt