Ko gero, tik perskaitę straipsnio pavadinimą visi puikiai suprantame, kodėl Eddie Whitehead, valdantis Dog Lane Fishery vandens telkinį Warwickshire, priėmė tokį sprendimą. Pasak jo, emigrantai iš Rytų Eurupos jam padarė 10 000 svarų nuostolį.

Dog Lane, kaip ir visuose Anglijos komerciniuose žūklės telkiniuose, galioja taisyklė „pagavai-paleisk“, kurios niekaip negali suprasti daugelis atvykėlių iš buvusio socialistinio bloko valstybių, kur žuvis gaudoma ne dėl malonumo, o dėl maisto. Neapsikentęs nuolatos vagiamos žuvies Eddie Whitehead aplink visą ežerą iškabino įspėjančias lentas su užrašu „No Eastern Europeans“. „Noriu apsaugoti savo verslą ir neprarasti klientų, kurie čia metai iš metų atvyksta pažvejoti. Deja, paskutiniu metu žuvies mano telkinyje kritiškai mažėja, nes ją vagia atvykėliai“, - guodėsi savininkas.

Vietos policija pradėjo tirti ne tik šias vagystes. Eddie Whitehead buvo apkaltintas rasizmu. Tačiau savininkas teisinasi, kad įspėjančios lentelės neturi nieko bendro su rasizmu. Tiesiog rytų europiečiai nuolatos ignoruoja žūklės taisykles, kurių privalo laikytis kiekvienas čia žvejojantis asmuo.

Nors šis incidentas sukėlė daug šurmulio tiek vietinėje policijoje, tiek didelėje Warwickshire‘o lenkų emigrantų bendruomenėje, Eddie Whitehead sakė nenusileisiąs, nes nori išsaugoti savo verslą.