Ko gero kiekvieno žvejo svajonė – pagauti kuo didesnį laimikį. Ir visiškai nesvarbu, kokias žuvis jis žvejotų – aukšles, lydekas, karšius ar karpius. Ir kiekvienas žvejas, rinkdamasis savo žūklės taktiką, nusprendžia, ar tikslingai sieks vienos, tačiau "pačios pačiausios" žuvies, ar tenkinsis mažesniais, tačiau dažnesniais laimikiais.

Tikslingas trofėjinių žuvų žvejojimas ypač populiarus tarp karpininkų. Patyrę žvejai ne tik kur nors Anglijoje, tačiau ir čia pat, Lietuvoje, metų metus tikslingai bando pagauti kuo didesnį laukinį karpį.

Tik užvakar, birželio 2 dieną, Lietuvos karpininkui Donatui Jacevičiui trofėjinio karpio žūklė buvo neįtikėtinai sėkminga. Jam pavyko pagauti net 21,7 kg sveriantį veidrodinį karpį. Pasak paties rekordininko, šiame laukiniame Lietuvos ežere (suprantama, ežero pavadinimas liks paslaptimi) jis tikslingai gaudo jau ketvirtus metus. Per tą laiką pavykus perprasti to ežero karpių elgseną bei mitybos įpročius žvejys buvo apdovanotas rekordiniu laimikiu.

Pagal Lietuvos rekordų knygos autorių reikalavimus karpis buvo pasvertas, nufotografuotas bei nufilmuotas dalyvaujant liudininkams, ir, kaip pridera karpių žūklėje, paleistas atgal į ežerą.

Primename, kad ankstesnis Lietuvos veidrodinio karpio rekordas priklausė Zbygnevui Balkovskiu, 2011 metais pagavusiam 20,9 kg svėrusį egzempliorių.

{flv}DJ{/flv}