Kol už lango nei ruduo, nei žiema, pasidairykime po nagingų ir išradingų žūklės gamintojų sandėlius.

„Paukštis“ – naujas spininginis masalas, kurė sukūrė garsus spiningaudojas Sam Kennedy. Unikalaus dizaino masalas skirtas gaudyti upių ar ežerų priekrantėse ar sėkliuose, kur lydekos reaguja į vandens paviršiumi pravedamus masalus. Beveik visi spiningistai jau yra išbandę paviršines pelės ar varlės imitacijas. Tokiu pačiu principu veikia ir įkritusio į vandenį paukščio imitacija – traukiant masalą spiningo galu sukeliamas besiblaškančio sparnuočio vaizdas, kuris privilioja plėšrūnes. Papildomas vibracijas vandenyje sukelia guminės masalo plunksnos.

Ne vienas žvejys yra stebėjęs, kaip maži ančiukai ar kiti vandens paukščiai papuola į didelių lydekų nasrus. Kartais ir koks ušsnūdęs žvirbliukas tampa lydekos pietumis nukritęs nuo virš vandens nukarusios šakos. Todėl toks masalas, pateiktas lydekai tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku bus net efektyvesnis už žuvelės imitacijas.

„Paukščio“ ilgis – 7,6 cm, o sveria jis 17 gramų. Gamintojai pasistengė ir pagamino trijų spalvų modelius, matyt bandydami imituoti dažniausiai į vandenį įkrentančių paukščių rūšis :) Originalus masalas apginkluotas dviem nemažais kabliais, apsaugotais nuo užsikabinimo į žoles. Masalo kūnas tuščiaviduris ir labai minkštas.

Pasiskaičius žvejų atsiliepimus apie masalą JAV forumuose, sužinojome, jog tos guminės plunksnų imitacijos vandenyje atrodo labai tikroviškai ir „žaidžiant“ masalu tikrai primena besikapstantį iš vandens paukščiuką.

Kaži, ar šis masalas pasieks mūsų parduotuves. Tačiau nagingesni Lietuvos spiningautojai tikrai gali nesunkiai jį pasidaryti ir išbandyti mūsų upeliuose ar ežerų priekrantėse.