Reido metu Panevėžio RAAD GGA inspekcijos pareigūnai Kupiškio rajone, Lėvens tvenkinyje ties Elniškių kaimu sulaikė tris Biržų rajono žvejus, iš kurių vienas buvo prisigaudęs 110 vienetų siauražnyplių vėžių. Kadangi vėžius gaudyti draudžiama nuo spalio 15 d. iki liepos 15 dienos Biržų rajono žvejui P.J., kuris tarp savo žūklės įrankių laikė ir statomą tinklą, surašytas ATP protokolas.
Neteisėtai sužvejotas, ar kitaip sunaikintas vėžys LR Aplinkos ministro įsakymu įvertintas po 10,13 litų, o jų iš viso buvo 110 vienetų, todėl ir susidaro brangi vėžių suma – 1114,3 Lt už padarytą žalą vandens gyvūnijai.
Be to pažeidėjui bus skirta administracinė bauda, kurios dydis už vėžių gaudymą draudžiamu laiku, nuo 25 iki 200 litų, o už neteisėtą žvejybos įrankio (statomo tinklo) įsigijimą ar laikymą nuo 100 iki 400 litų su tinklo konfiskacija.

* * *

Šių metų lapkričio 16 d. buvo organizuotas reidas po Zarasų rajoną, siekiant išsiaiškinti, kaip piliečiai laikosi Mėgėjiškos žūklės taisyklių reikalavimų. Apie 13 val. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pastebėjo, kaip Zarasų r., Samaukos kaimo gyventojas G. L. savo sodyboje perrenka nustatyta tvarka nepaženklintus draudžiamus tinklinius ne mėgėjiškos žūklės įrankius – statomus tinklus. Už šį pažeidimą pastarajam surašytas ATP protokolas, paimti neteisėtai laikomi 9 statomi tinklai, gresia administracinė bauda nuo 100 iki 400 litų su statomų tinklų konfiskavimu.
Tą pačią dieną apie 16 val. Zarasų r., Luodžio ežere buvo sulaikyti Salako kaimo gyventojai R. B. ir D. O., neteisėtai žvejoję draudžiamu tinkliniu įrankiu – vienu statomu tinklu. Minėti piliečiai turėjo sugavę 10 ešerių ir 7 kuojas. Pažeidėjams surašyti ATP protokolai, bus skirtos nuo 200 iki 700 litų administracinės baudos su tinklinio įrankio konfiskavimu ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą kuri yra 68,88 Lt. Reikia pažymėti, kad D. O. į aplinkosaugininkų akiratį jau patenka ketvirtą kartą.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos informacija