Talpi voblerių masalinė
Kiekvieną sezoną spiningininkai tobulina kebliausią ekipuotės grandį – masalines, nes labai svarbu, kad gaudant žuvis iš val ties masalai būtų ne tik po ranka, bet ir tvarkingai sudėti ir lengvai pasiekiami. Čia gali puikiai pasi tarnauti specialios konstrukcijos „Runos“ krepšys-masalinė, kuri skirta vobleriams, bet ji taip pat sėkmingai pritaikoma vartiklėms, sukrėms, džerkams, o talpiose kišenėse išsitenka masalinės su guminukais. Krepšys be masalų – labai lengvas, nes pasiūtas iš lengvo audinio, o karkasą sudaro plastiko skydelių konstrukcija su skyreliais masalams. Krepšio apvalkalo audinys pasižymi unikaliomis savybėmis – viršutinis jo sluoksnis – labai tvirtas ir atsparus, o vidinis – iš neopreno, apsaugančio turinį nuo smūgių. Ne oprenas taip pat labai praktiškas, nes masalų kabliukai neperveria jo taip, kad kyšotų išorėje, o antra, kabliuką lengva išlaisvinti. Truktelėjai ir masalas rankose, o vidinis sluoksnis minimaliai „traumuojamas“: lieka tik mikroskopinė skylutė. Krepšys gaminamas dviejų dydžių – viename telpa per 30, o kitame per 50 masalų.



 


Vystyklai pilkeriui
Kai denis po kojomis tai kyla, tai leidžiasi, o taip su retomis išimtimis visada būna meškeriojant jūroje, visi reikmenys ir įrankiai privalo turėti savo vietą ir svarbiausia būti patikimai pritvirtinti. Kadangi meš keriojant vertikalios eigos masalais – jūrinėmis blizgėmis pilkeriais dažnai tenka lengvesnį meške rykotį keisti sunkesniu, kintant gyliui, kuriame plukdomi masalai, nėra prasmės nusegti masalą, nes jį netrukus vėl teks užmesti. Jei masalo kabliuką tiesiog įversite į tam skirto „auskaro“ žiedelį, pri tvirtintą drūtgalio pradžioje, tai laivui sūpuojantis sunkus masalas trinksės į mekerykotį ir ilgainiui ims trupėti lakas, gali atsirasti kitų „traumų“. „Shimano“ konstruktoriai pasiūlė įdomią išeitį, kurioje atsi spindi japoniškas praktiškumas: masalui tvirtinti naudojamas spe cialus vystyklas iš tvirto sintetinio audinio – vienu jo sluoksniu ap vyniojamas meškerykotis, o antru prie vystyklo priglaustas pilkeris, o vystyklo kraštas prisegamas lipduku.
Daugiau informacijos www.shimano.lt



 


Šėryklė su užtaisu
Kad žuvys greičiau rastų dugnine užmestą masalą, vietoje svarelio nau dojama šėryklė, prikimšta viliojančio aromatais jauko. Tačiau kai uoslė atveda žuvį prie šėryklės, ji turi rasti kažką gardaus, nes kitaip apsisuks ir nusivylusi nuplauks savo keliais. Jei šėryklė ką tik užmesta, vanduo dar gali būti nespėjęs išplauti jauko, todėl lenkų dugnininkai sugalvojo inovatyvią šėryklę, kuri jauką iššauna į išorę. Šėryklės viduje – plastiko stūmoklis, ant kurio ašies užmauta spyruoklė. Kai jaukas kemšamas į šėryklės vidų, stūmoklis slenka jos dugno link, o spyruoklė susispaudžia. Užmetus šė ryklę į vandenį, jaukas suminkštėja ir stūmoklis kaip mat išstumia jį į išorę. Jaukas pasiskleidžia ant dugno ir tampa prieinamas žuvims. Tokia šėryklė turi dar vieną privalumą – visas užmetamas jaukas, jei meške riotojas sugeba pataikyti į tą pačią vietą, kaupiasi viename taške, kol susiformuoja labai patraukli jauko „dėmė“, labai veiksmingai viliojanti žuvis.
Daugiau informacijos www.wirek.com.pl



 


Tvičingo masalas
Rudenį plėšriųjų žuvų viliojimui rei kalingi ne tik stam būs džerkai, bet ir nedideli vobleriai, kuriais gundosi ešeriai, šapalai, salačiai. UAB „Fiwo Tour“ Lietuvoje šiemet pristato įdomų voblerį, kuriame įmontuota magnetinė kapsulė, padidinanti masalo užmetimo distanciją, todėl palyginti lengvą voblerį, sveriantį 2,7 g, galima užmesti žymiai toliau nei tokios pat masės tradici nius masalus. Vobleris – neutralaus plūdrumo, todėl tai – puikus tvičingo masalas priekrantėje, palei augmeniją vilioti ešerius. Masalas – 5 cm ir neria į daugiausia 0,5 m gylį. Vobleris gaminamas Japonijoje.
Daugiau informacijos www.yamaria.co.jp




Patikimas narūnas
Vobleriai, kurių gys lomis teka skandinaviškas kraujas, visada aso cijuojasi su didžiulėmis Švedijos ar Suomijos ežerų lydekomis. Unikalūs švediški vobleriai „Zalt”, kurių korpu sas sukonstruotas taip, kad masalo liežuvėlį atstoja voblerių kakta, šią reputaciją idealiai patvirtina. Rudenį šie vobleriai – vienas geriausių velkės masalų. Ekspertai unikalų „Zalt“voblerių žaismą vadina vidur kiu tarp agresyvaus „crank“stiliaus ir subtilaus „minnow“vinguriavimo. Mūsų krašto sąlygomis optimaliu lydekų gaudymo masalu laikomas 14 cm modelis (35, 38 ir 40 g). Ypač sėkminga – lydekaitę imituojanti versija, kurią dengia žalsvų, juodų ir gelsvų lopinėlių raštas.
Daugiau informacijos: www.rovana.lt arba www.zalt.se.

 




Patikima apsauga
Kad galėtum komfortiškai meškerioti ar vakaroti prie laužo, ant kurio kunkuliuoja žuvienės katiliukas, reikia apsisaugoti nuo uodų įgėlimų, o dieną apsaugos priemonių prireikia nuo mašalų, aklių, sparvų, gylių, vapsvų atakų. Dabar atsirado galimybė tai padaryti naudojant ne tradicinius repelentus, kurie gali kelti problemų, jei paklius į akis ar maistą, o kosmetinėmis priemonėmis – kompanijos „Bene Factum“ purškiamais ir tepamais antiperspirantais. Jie taip pat apsaugo nuo erkių, todėl šiuos preparatus patartina naudoti grybaujant ar uogaujant. Kadangi apsaugantys nuo kraujasiurbių vabzdžių „Bene Factum“ antiperspirantai – kosmetinė priemonė, tai jie turi ir papildomą poveikį – sumažina prakaitavimą bei suteikia kūnui gaivų kvapą.
Daugiau informacijos įmonės „Bene Factum“ telefonu +370 5 2601761