Naujieji modeliai X-Rap Pop ir X Rap Prop pirmą kartą žvejams ir prekybininkams buvo pademonstruoti per ICAST 2011 parodą. Pasak Rapala atstovų, šie masalai tiesiog “išsprogdins” ežerą, upę ar net jūrą prie jūsų namų.

Kartu su šiais dviem “elitiniais” masalais kitais metais parduotuves pasieks dar trys Rapala gaminiai: Ultra Light Minnow, Ultra Light Shad bei Jointed Deep Husky Jerk. Rapalos atstovai, kalbėdami ir apie šiuos masalus, pagyrų negailėjo: “Tai bus žūklės parduotuvių top perkamiausi masalai, pateksiantys į kiekvieno spiningautojo pirkinių sąrašus”.

X-Rap Pop sukurtas specialiai Amerikos rinkai vietinių ešerių (bass’ų) žūklei. Šis modelis pasižymi įdubusia priekine dalimi. “Net ir menkiausias masalo trūktelėjimas priverčia voblerį dirbti”, - teigia Rapala. Vobleris pasižymi firmine Rapalos tolimo užmetimo sistema, turi 3D hologramines akis. Masalas apginkluotas juodo nikelio VMC kabliais, kurių galinis papuoštas muselės plaukų kuokšteliu. Vobleris bus gaminamas 1 dydžio bei 6 skirtingų atspalvių.

X-Rap Prop – didesnis už Pop modelį. Šis masalas gaminamas naudojant senąją X-Rap modelio bazę ir priekyje bei gale turi du nerūdijančio plieno propelerius, po vandeniu keliančius nemenką triukšmą. Šis vobleris taip pat pasižymi savybėmis, reikalingomis tolimam masalo užmetimui.

Ultra Light Minnow ir Ultra Light Shad yra itin lengvi, tačiau sukurti neįtikėtinai tolimiems metimams. “Voblerių priekinės dalies forma ir itin lengvi korpusai leidžia juos naaudoti dvejopai: lėtai traukiant masalas žaidžia pačiame vandens paviršiuje, o suktelėjus greičiau šiek tiek panyra ir savo agresyviu darbu vilioja plėšrūnus paviršiniuose vandens sluoksniuose”, - teigia Rapala.

Joined Deep Husky Jerk tinkamas ir mėtymui, ir velkiavimui. Šiam vobleriui būdingas sužeistos žuvelės judėjimas, o nenormalus uodegos “vaikščiojimas”, kuri dirba masalą traukiant bet kokiu greičiu, neleis masalui atsispirti nė vienai plėšrūnei. Šis vobleris bus gaminamas 8 spalvų, o panirimo gylis – 2,4 metro.