Visi žvejai, tiek sportininkai, tiek mėgėjai, jau daugelį metų pažįsta ir vertina garsųjį Sensas jauką. Deja, iki šiol parduotuvėse galėjome įsigyti tik atviro vandens sezonui pritaikytas jaukų serijas. Tačiau jau šią žiemą Lietuvos žūklės parduotuvių lentynas pasiekė net kelių rūšių žieminis garsiosios Prancūzijos jaukų gamintojos Sensas jaukas.

Bandydami plačiau sužinoti apie šį jauką kreipėmės į kelis Vilniaus žūklės parduotuvių savininkus, tačiau sulaukėme vienodo atsakymo: „Taip, naujiena, atsiliepimų dar neturime, tačiau visą jauką jau išpirko...“. Pakalbinti UAB „Salmolita“ atstovai patvirtino, kad naujasis žieminis jaukas buvo bematant išgraibstytas, tačiau jau artimiausiu metu nauja jo partija atvyks į Lietuvą ir vėl pasirodys žūklės parduotuvių lentynose.

Kaip ir visus Sensas receptus, žieminio jauko receptus taip pat ruošė sportinės žūklės čempionai, todėl kokybe ir jauko „darbu“ turbūt abejoti neteks.

Sensas žieminį jauką sudaro net 3 skirtingos serijos.

3000 ICE FISHING READY
Neįtikėtina, tačiau pirmą kartą pamatėme ir žieminį jauką, kuris skirtas atskiroms žuvies rūšims, o ne „supilk ir kibs visa žuvis“. Be to, žvejai dar gali rinktis iš trijų skirtingų jauko spalvų, taip jį priderindami prie dugno žūklavietėje. Įdomiausia šioje serijoje – jaukas ešerių žūklei! O didžiausias šios serijos siurprizas – jaukai jau iš karto sudrėkinti! Atvažiavus į žūklavietę nebereiks šalti rankų drėkinant pašarą – atsipakavai maišelį ir kočiok mažus rutuliukus arba dėk į žieminę šėryklėlę.

3000 ICE FISHING PELLETS
Granuliuotas jaukas žieminėje žūklėje? Pasak gamintojų, jis padės suvilioti stambesnį karšį ar kuoją ir neleist viso jauko suryti smulkmei. Be to, gamintojų teigimu, granulių sudėtyje esantys proteinai ir aliejai stambią žuvį išlaikys žūklavietėje gerokai ilgiau.

3000 ICE FISHING DRY
Tai labai sausi ir birūs jaukai, skirti jauko stulpo (debesies) formavimui nuo eketės iki dugno. Jaukas, lėtai skęsdamas, vilioja baltą žuvį, tačiau dėl savo smulkumo neleidžia jai greit pasisotinti. Be to, debesį formuojantis jaukas labai tinka žuvies, stovinčios viduriniuose arba viršutiniuose vandens sluoksniuose, jaukinimui. Pasak gamintojų, šį jauką privaloma drėkinti telkinio, kuriame bus žvejojama, vandeniu.