JAV žūklės įrankių gamintoja “Strike Pro” šiemet EFFTEX parodoje Europoje pristatė vadinamuosius minkšos plastmasės voblerius “Reaction Bait”.  Laimėjusi prizą “Geriausio minkštojo plastiko masalo” kategorijoje ši masalų serija yra ypatinga tuo, jog plastikas, iš kurio pagaminti masalai, yra ekologiškas ir 100% suyrantis. Net žuvis jį prarijus gali lengvai suvirškinti. Net ir nutrūkęs masalas, ilgiau gulėdamas ant dugno visiškai suyra. Tik gamintojai nutyli, kas atsitinka trišakiams kabliams...

Be to, šie masalai išmirkyti feromonų kvapu, viliojančiu plėšrūnus. Kai kvapas išsiplauna, jį galima vėl „užkrauti“ įdedant į gamyklinę pakuotę, kuri irgi išmirkyta tame pačiame atraktoriuje.

Kiti šitos serijos masalai turi ertmę apatinėje dalyje, į kurią įsistato kapsulė su kraujo imitacijos skysčiu. Įdėjus kapsulę, ji lėtai tirpsta vandenyje ir palaipsniui varvina kraujo spalvos skystį, taip imituodama sužeistą žuvytę.

Šiuos masalus plėšrūnai atakuoja itin agresyviai. Masalas skleidžia raudoną debesiuką net ramiai gulėdamas ant dugno ar lėtai traukiamas, tuo išprovokuodamas plėšrūną pulti.

Laukiame šio stebuklo Lietuvoje. Tik įdomu, kas atsitiks masalui, kai po žūklės lietingą dieną žvejys jį įdės į šlapią masalų dėžę ir paliks iki kitų metų spiningavimo sezono. Ištirps?