Jei neseniai Žvejokliuose skaitėte apie 39,6 kg paprastojo karpio rekordą, nenustebkite – pasaulyje veidrodinis ir žvynuotas karpis laikomi atskira rūšimi, todėl ir rekordai skaičiuojami atskirai.

Naujasis veidrodinio karpio rekordas buvo pagerintas šių metų birželio pradžioje. Žuvis svėrė 44,9 kg (99 svarus).

Laimingasis žvejys, anglas Abrose Smith šią žuvį pagavo Prancūzijoje, Graviers telkinyje taip atimdamas sausio mėnesį taip pat Pranzūzijoje, Rainbow (Vaivorykštės) ežerų komplekse pasiektą 42,6 kg veidrodinio karpio rekordą.

Keturiasdešimtmetis A. Smith pasakojo, kad ekmadienio ryte pagavo pirmą šios žūklės karpį, svėrusį 26,3 kg. Labai patenkintas neeiliniu laimikiu žvejys kartu su poilsiaujančia šeimyna nusprendė čia pat ant kranto surengti iškilmingus pietus gamtoje. Taip bepietaujant užpypė signalizatorius. Fantastiška ir inirtinga kova su žuvimi truko pusę valandos, kurios metu ant kranto stovėjusi dukra juokais tėvui šūkavo: “Čia karpis vardu Randas (The Scar)”. Tokiu vardu buvo pramintas didžiausias telkinio, kuriame Abrose Smith žvejojo, karpis. Kai karpis galų gale atsidūrė graibšte, A. Smith pamatė, jog dukra buvo teisi. “Jaučiausi taip, tarsi būčiau ritęsis kūlvirsčio”, - pasakojo laimingas žvejys.

“Sezono pradžioje tyliai pasvajodavau, kad šiemet pavyks pagauti 60 svarų karpį (27 kg), todėl lig šiol negaliu patikėti, kad taip pasisekė. Labiausiai esu dėkingas savo žmonai ir vaikams, kurie sutiko mane lydėti kelionėje į Prancūziją ir visą savaitę kartu gyveno ant kranto”, - sakė A. Smith.

Rekordinis karpis buvo pagautas ant firmos “Elite Baits” Ocean Fruit baltyminio kukulio, naudojant 3 uncijų svarelį bei 8 numerio Korda Wide Gape kabliuką.