Bandydamas eksperimentinius garsios jaukų kompanijos „Dynamite Baits“ baltyminius kukulius žvejys Nerminas Caro pagavo rekordinį paprastąjį (žvynuotąjį) karpį, svėrusį 39,6 kg! Ši žuvis jau yra gavusi vardą Mary. Karpis pagautas Vokietijos privačiame ežere gegužės 27 dieną 2 valandą dienos, praėjus dvidešimčiai valandų nuo meškerių užmetimo.

Nerminui tai jau antrasis pasimatymas su Mary. Šį karpį jis buvo pagavęs pernai metų rugsėjį, tačiau žuvis svėrė šiek tiek mažiau.

„Negaliu patikėti, kad aš tai dar kartą padariau. Niekada nesitikiu rekordinio laimikio pirmąją žūklės parą. Ir juo labiau nesitikėjau šį rekordinį karpį pagauti antrą kartą. Kova buvo neįtikėtina ir tęsėsi apie 45 minutes“, - pasakojo Nerminas.

Nerminas visą pavasarį keliavo po Europos ežerus bandydamas naująją, tik šį rudenį pasirodysiančią „Dynamite Baits“ boilių seriją. Karpis pagautas ant „besmegenio“, t.y. dviejų boilių kombinacijos. Pirmasis boilis – Dynamite Baits Fluro Strawberry and Scopex Pop-Up. Antrasis kol kas laikomas paslaptyje ir, kaip minėjome, prekyboje pasirodys tik spalio mėnesį. Karpis buvo ištrauktas ant 6 numerio Gamakatsu kablio A1 Super naudojant naująjį Kryston pavadėlį Jackal.

Kol kas Nerminas dar tebežvejoja tame pačiame ežere tikėdamasis pagauti didijį to telkinio veidrodinį  karpį Joe, kuris dabar turėtų sverti apie 31-32 kg.