Komponentai:
- lynų (gali būti kita žuvis) filė;
- stambiai tarkuotos morkos;
- smulkinti svogūnai;
- ryžiai;
- prieskoniai pagal skonį.
Žalią žuvies filė dedame į aliejumi pateptą puodą, po to sluoksniais pakepintas morkas, pakepintus svogūnus, nevirtus ryžius. Tarp sluoksnių pabarstyti prieskoniais. Visa tai užpilti vandeniu, kad apsemtų apie 1-1,5 cm virš ryžių.
Kas mėgsta, nepamaišys česnakas, saldžioji paprika ir visi mėgstami prieskoniai. Patogu ruošti greitpuodyje, arba, visoms gėrybėms truputį pavirus, į laikraščius suvyniotą puodą įkišti tarp pagalvių – taip nepriskrunda. Pagalvėse laikyti apie 1–1,5 val. - tai priklauso nuo to, koks apetitas.

Atsiuntė Kęstutis B.