Nedideles kuojas ar plakius (geriausiai tinka iki 200g) nuvalome, nuplauname. Apibarstome prieskoniais, pasūdome ir iškepame aliejuje, prieš tai apvolioję miltuose. Kepame ant vidutinio karštumo ugnies, neuždengiant dangčio kol žuvis gražiai pageltonuoja. Iškeptą žuvį tvarkingai sudedame į gilesnį dubenį. Ruošiame marinatą. Pagal žuvies kiekį (reikės, kad apsemtu žuvį) pilame į puodą vandens ir jį užviriname, dedam šiek tiek cukraus, druskos, acto (marinatas panašiai kaip marinuojant agurkus), pipirų, lauro lapelių. Paragaukite - turi buti ganėtinai rūgštokas. Tada į verdantį marinatą dedame griežinėliais supjaustytą svogūną ir kai vėl užverda, nuimam nuo ugnies. Leidžiame atvėsti ir užpilame juo žuvį. Šiek tiek reiktų paslėgti, laikyti šaldytuve apie 4-5 valandas. Žuviena gaunasi kieta, nesijaučia mažų kaulelių.

Atsiuntė Balčius