Kartais taip nutinka, kad žūklėje pasiseka, ir pagauni žuvį, sveriančią 1,5 ar 2 kg. Kartais pasiseka dar labiau… Ką su tokia žuvimi daryti? Na, dažniausiai ji pakliūva į keptuvę ir tuo viskas baigiasi. Jei tai lydeka, paprastai ji būna sausa. Jei salatis – ašakotas. Yra puikus pasiūlymas, tinkantis tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.
Žuvį nuskutame, išvalome. Ties pačiu stuburu išpjauname šonkaulius su visa mėsyte. Juos pjaustome gabaliukais po 2 – 4 šonkauliukus, marinuojame mėgstamu būdu 1–2 paras. Jei kepame keptuvėje, kepsnelius barstome miltais, jei kepsime ant grotelių – jie jau paruošti kepimui. Iškepa tikrai greitai. Labai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę. Patiekalas – pirštus ilgai dar laižysi.
O dabar apie pirštelius. Nuo stuburo atskiriame likusią mėsą, ją sumalame du kartus. Dedame pakepintus svogūnus, kiaušinį, džiūvėsėlių, smulkintų šviežių krapų, prieskonių. Viską gerai išmaišome ir iš turimos masės formuojame norimos formos žuvies pirštelius. Juos – į kiaušinių plakinį, po to į džiūvėsėlius. Dedame į puodą su karštu aliejumi ir verdame. Verda apie 7 min.
Abiem patiekalam tinka padažas, minimas “Farširuotoje lydekoje”.

Gero apetito!

Atsiuntė Drageris