Atšilus orams daug kas išsiruošiam į žvejybą su nakvyne. Vakare smagu pasėdėti prie laužo aptarti rezultatus, padaryti po „šlakelį“ ugninio vandens. Todėl siūlau tai progai tinkantį užkandį.
Šiam patiekalui tiks bet kokia didesnė žuvis. Aišku skaniau karšis, lynas, starkis, žiobris, bet tiks ir šapalas ar didesnis plakis.
Nuvalom žvynus, išimam vidurius, didesnei žuviai galima padaryti apie 1-2 cm gylio įpjovimą per nugarą iki uodegos.
Lengvai pabarstom druska (nepersūdykit), prieskoniais, tiks viskas ką turim po ranka (pipirai, vegeta, česnakai, žuvies prieskoniai ir t.t.). Jeigu žuvis buvo su ikrais sudėkit juos į vidų. Visą žuvį sutepkit majonezu. Gerai susukam į foliją. Jei namie, kepti galima orkaitėje (apie 40-50 min prie 220 ºC), jei lauke - grilyje, ant grotelių virš laužo ar laužo žarijose. Kepant žarijose pavartykit, kad nepridegtų.

Atsiuntė Česlovas D.