2009-04-03 Visiems
Akcija „Žvejoji – nešiukšlink 2009“
Bendra dienotvarkė (Papildymas)
Renkamės balandžio 25 d. nuo 7:00 iki 7:30 Rusnėje, prie II Skirvytės krantinės.
Iki 8:00 reikia išsidalinti grupėmis ir dalimi automobilių nukakti į šiukšlių rinkimo ruožą kairiajame Atmatos krante ties tiltu iš Rusnės pusės. Ruožo ilgis apie 8 km, nereikia išsigąsti, ilgis bus koreguojamas atitinkamai žmonių kiekiui. Žmonės bus suskirstyti daugmaž vienodo dydžio grupėmis, klubais ir pan. Šiukšlėms planuojame skirti maksimaliai 2 valandas, manau, kad pilnai užteks ir pusantros. Keliu kursuos krovininis automobilis, į kurį reikės sukrauti šiukšles. Viso šito vajaus direktoriumi bus Nemuno deltos regioninio parko vyr. ekologas Robertas Kubilius. Tel: 8 699 94125. el. paštas:
kubilius@nemunodelta.lt
Klubai jau dabar gali siųsti tiesiai jam, arba man, aš permesiu, numatomą žmonių skaičių ir grupės koordinatoriaus telefono nr. Telefono nr. reikalingas tam, kad būtų galima operatyviai suvaldyti situaciją, ruožas nemažas, neprilakstysi. (Pernykštė praktika: 90 žmonių, laksčiau per krūmus kaip šuo liežuvį iškišęs, vis tiek žmonės kažkiek susidubliavo, ėjo vieni po kitų... netvarka)
Žmonių skaičius, bet jau žvejojančių reikalingas ir man, sektorių paruošimui. II krantinė mano skaičiavimais gali sutalpinti max 140 sektorių po 10 m. Siųsdami žvejų kiekį atkraipykit dėmesį į kelis dalykus. Nurodykit ar tai bus 3 žmonių komanda (ar komandos) profesionalų lygoje, arba žmonių kiekis mėgėjų lygoje (individualios varžybos), ar viena ir kita. Mano koordinatės lapo apačioje.
Apie 10:30 val. Šiukšlių rinkimas turėtų baigtis ir visa gauja gerų žmonių turėtų grįžti prie II krantinės, kur jūsų lauks VSAT Vaineikių užkardos lauko virtuvė su koše ir gal dar kuo nors...
Apie 11:30 pradėsim registraciją ir pasiruošimą varžyboms. Startas planuojamas 13:00. Nuo 12:00 galima eiti į sektorius ruoštis ir teikti socialinę paramą jaukais vargšams žuveliokams.
Svėrimas 17:00. Apdovanojimai 18:00. Po apdovanojimų – diskacieka (deja neužteko pinigų gyvai muzikai... krizė) ir gražus geriausių Lietuvos žmonių bendravimas tarpusavyje. Grafikas kaip matote labai suspaustas, todėl gali būti persistūmimų, kaip susiklostys situacija. Iš anksto atsiprašau visų, su kuriais nepabendrausiu, man tai bus sunki ir įtempta diena. Nepaskutinis kartas. Iš anksto visiems dalyviams ir palaikiusiems idėją sakau labai didelį AČIŪ, jei nepasiseks to pasakyti asmeniškai.
p.s. balandžio 19 d. sekmadienį anonsuosiu akciją Pauliaus Korsako laidoje. Be to komentuosiu ir naują „mėgėjų žvejybos“ įstatymo projektą, kuris bus svarstomas LR Seime gegužės pradžioje. Kam įdomu – užeikit.
Mindaugas Skirmontas (Myndė)
mynde@turizmas.lt
8 675 08820
Papildymo pabaiga
Mano prašymai žūklės klubams
Jau pernai buvo velniškai sunku suvaldyti 80 žmonių vienam. Šiemet labai gali būti, jog jų bus daugiau, priklausys nuo tautos aktyvumo, kuris bent jau pernai buvo didelis. Pagrindinis mano prašymas būtų: kiekvienam klubui skirti po 2 žmones teisėjavimui ir organizavimo pagalbai renginio metu. Būtų gerai, jei prie žmonių komplekte būtų ir 1 elektroninės svarstyklės. Būtų gražu, jei klubai atsivežtų savo simboliką (vėliavos ir t.t.), susmeigtume šalia štabo. Bus spaudos, bus svečių iš Aplinkos ministerijos, labai gali būti, kad bus televizija. Žodžiu pasidarykit reklamą, man negaila. Renginio aprašymą ir nuotraukas platins AM per respublikos spaudą, platinsiu ir aš pats. Už reklamą – vienas prašymas: kiekvienam akcijos dalyviui turėti bent po 3 160-240 L talpos šiukšlių maišus. Geriau tvirtesnius, šiukšlių bus visokių. Jeigu leidžia galimybės, būtų labai gražu jei klubai skirtų po kokį prizą varžyboms. Nebrangių, apie 100 LT mažmeninėmis kainomis. Prizų tikrai nebus per daug, nors žūklės didmenininkai ir mažmenininkai labai nesispardo, skiria prizų, tačiau ir nominacijų bus nemažai. Dalyvaus nemažai vaikų, jiems reikėtų atskirų krizelių. Kartoju – tai nebūtina, noro ir galimybių reikalas. Jeigu taip būtų – duokit žinoti bent prieš savaitę, kad sudėliočiau prizinį fondą teisingai. Kol kas siūlau pasiimti ir šeimas, jei tik yra noras. Dar turiu iliuzijų gauti kažkiek pinigų linksmajai daliai. Apie tai – žemiau. Daugiau, išskyrus šakalius, pašarus ir gerą, kovingą nuotaiką – nieko nereikia.
Numatomų nominacijų sąrašas
3 Nominacijos asmeninėje mėgėjų įskaitoje (1,2,3 vietos)
1 Nominacija mėgėjų įskaitoje už didžiausią žuvį
1 Nominacija mėgėjų įskaitoje už ilgiausią liežuvį
3 Nominacijos profesionalų įskaitoje už komandines vietas (Komandoje – 3 žvejai)
1 Nominacija profesionalų įskaitoje už didžiausią žuvį
1 Nominacija profesionalų įskaitoje už ilgiausią liežuvį
1 Nominacija profesionalų įskaitoje už absoliučiai geriausią rezultatą (asmeninė)
1 Nominacija bendroje įskaitoje už originaliausią žuvį, arba originaliausią pagavimo būdą
Prizai vaikams (apie 6-10 vnt)
Apie pusę prizų jau yra, toliau žiūrėsim kaip seksis. Bet kokiu atveju Jūsų prizas ras vietą varžybose. Viskas kuo galėsiu atsidėkoti – paviešinti spaudoje kaip rėmėjus. Tam reikės Jūsų logotipo, geriau siųsti iš anksto.
Mano prašymai pavieniams akcijos dalyviams
Mėgėjų varžybos bus tik asmeninėje įskaitoje. Taisyklės labai liberalios. Vienas šakalys su vienu kobinėliu. Dugninė, plūdinė, spiningas – jūsų pasirinkimas. Prašymas tiems, kurie žada mojuoti spiningu: Būtų gerai, jei apsispręstumėte savaitę iki renginio. Jei susirinks daug žmonių, bus sudėtinga su sektoriais, o spiningautojus teks nukišti kažkur į šoną, sektorių jiems nebus. Todėl reikėtų bent apytikslio spiningautojų skaičiaus, kad galėtume planuoti sektorių išdėstymą. Kiekvienam dalyviui būtų gerai turėti po 3 šiukšlių maišus (160-240 L). Jeigu būsite su šeima – tai jus tik puoš. Geras nusiteikimas irgi netrukdys.
Bendra informacija
Varžybos vyks II Skirvytės krantinėje. Registruotis galima ir varžybų dieną, nors pageidautina iš anksto. Vien dėl to, kad esant dideliam žmonių kiekiui, gali neužtekti krantinės (taip buvo pernai su III krantine).
Jokio startinio mokesčio nėra. Registruojantis telefonu, ar el. paštu būtinai palikite koordinates, kad kažkam pasikeitus būtų galima jus informuoti. Po varžybų ir darbų tikrai bus „Pylos“ žuvienė, vis dar yra iliuzijų, kad bus Myndės alaus bačka, jeigu finansiniai rėmėjai pakankamai parems ir pasiseks išspręsti elektros tiekimo klausimą, bus koncerto grosso su gyvais atlikėjais. Jeigu elektros klausimą pavyks išspręsti ne taip teigiamai – bet kokiu atveju bus diskoteka. Derinamas klausimas su kariuomene dėl lauko virtuvės su koše ir t.t. atsiradus kažkokiems pasikeitimams – juos nedelsiant rasite portaluose
www.zvejams.lt; www.pyla.lt
Profesionalų lygos varžybų trumpos taisyklės
Varžybos vyks vienu turu, be pertraukos (grafikas aukščiau lentelėje). Žvejyba viena meškere, vienu kabliuku. Jaukinti galima iškart po sektoriaus traukimo. Taisyklės supaprastintos, į zonas nebus skirstoma. Kiekvienas komandos narys traukia sektorių asmeniškai, t.y. komanda gaudys ne vienoje vietoje. Jauko kiekis ir sudėtis neribojama. Komandos narių laimikio svoris sumuojamas. Įskaitomi ir karšiai, kurių Nemuno deltos regioniniam parke nuo balandžio 20 d. imti negalima. Karšiai turi būti būtinai gyvi ir po svėrimo paleidžiami. Numatomas sektoriaus ilgis – 10 metrų (jei neprispaus būtinybė mažinti dėl žmonių kiekio).
Mėgėjų lygos trumpos taisyklės
Mėgėjų lygoje varžybos vyks asmeninėje įskaitoje. Žvejyba vienu įrankiu su vienu kabliuku (plūdinė, dugninė, spiningas). Spiningautojai sektorių netraukia, jiems bus palikta erdvė šone. Žuvį būtina laikyti sietelyje, vandenyje. . Įskaitomi ir karšiai, kurių Nemuno deltos regioniniam parke nuo balandžio 20 d. imti negalima. Karšiai turi būti būtinai gyvi ir po svėrimo paleidžiami. Rezultatai skaičiuojami pagal sugautos žuvies svorį. Jauko kiekis ir sudėtis neribojama.
Pabaigos žodis
Kaip matote – viskas labai paprasta. Kitaip ir būti negali, nes šios varžybos skirtos ne tam, kad pasirodyti kuo kietesniais žvejais, o tam, kad geri žmonės susirinktų, pasivaržytų, nuveiktų gerų darbų ir gerai praleidę laiką pasidžiaugtų savo indėliu į švaresnę gamtą. Laukiu visų norinčių, pašvarinsim senuko Nemuno skruostus...
Minde
Info pateikta iš žvejams.lt