Perku spininga, padekit issirinkt

Viskas apie spiningavimą
Kuosa

Re: Perku spininga, padekit issirinkt

Post by Kuosa » Tue Jun 19, 2012 10:02 pm

Arunasbaze wrote:;) aklas kurciam :D pataria-tu pasiziurek :-] ....cia =>
Gerb. Arūnai, tai kur aš ryt galiu Jūsų rekomenduotą kotą nusipirkt?

Kuosa

Post by Kuosa » Tue Jun 19, 2012 10:06 pm

ignelis wrote:nesamone butu jei ten tikrai taspats kotas tokius pinigus moket, ash kalbu apie ta kurio nuoroda butent ikeliau :) nesu mates ju trimetriniu, ir mikrinio koto niegada gyvenime tokio ilgio nesirinkciau, maximumo maximumas butu 2.4m (+) nes ilgesni ir biudzetiniai kotai visishki shlangai bus ir ilgesni niekam nereikalingi ;)
300 cm gal ir ilgokas. SHIMANO ALIVIO 280 šiandien teko rankose palaikyt. Labai mielas. Kol kas pirmauja pasirinkime....

ignelis

Post by ignelis » Wed Jun 20, 2012 5:41 am

pasakyk man bent viena pliusa 2.8 priesh 2.1... ;) visu pirma, trumpesniu kotu masala lengviau valdyti, patimpcioti ir ivairesnius supurtymus lengviau ir tiksliau padaryti... :) biudzetinio trumpesnio koto akcija geresne, lengviau vaikscioti ir mojuotis sunkaii prieinamose vietose ir bent jauti kad trauki, ko tikrai nejausi su trimetriniu kotu, ar 2.8. jis tiesiog ishsilenks kaip karves uodeha ir tik prie kranto pamatysi ten zhole ar kas.. :F jei ziuresi alivio, na tikrai yra ir tu alivio trumpesniu modeliu... nepirk nesamones vien todel kad tavo megiamoj parduotuvej neturi daugiau modeliu... (z) gaila svetimu pinigu :V ash lasisu neinu su ilgesniu nei 2.7 i vidutine upe... :V eseriam mikrinius kotus naudojau tik 1.8/2.1m trimetriniu kotu tik menkes skumbres ir saidas nuo kranto gaudau... :V

Kuosa

Post by Kuosa » Wed Jun 20, 2012 11:50 am

Ko gero vienintelis pranašumas- tolimas užmetimas. To man labai trūko praėjusį šeštadienį. Dviese visiškai vienodai gaudant, tais pačiais masalais rezultatas buvo 17:3. Ne mano naudai savaime suprantama. Ir labai aiškiai matėsi, kad aš nedametu aprox. 10 metrų. Bet pabandysim šitą problema išsprest su valo ploninimu. Vakare bus patikrintas naujas 0,08 mm Berkley NanoFil, nerealiai gerai slystantis valas, anot pardavėjo... :)

Balcius35
nepailstantis žvejoklis

Post by Balcius35 » Thu Jun 21, 2012 9:00 am

Na negalima taip vienodai tuos pranashumus ir trukumus apsakyt, juk daug situaciju, kurioms reikalingi skirtingo ilgio kotai. Pvz einant ezero ar tvenkinio pakrante, kur zoliu yra ir panashiai, tai reikia bent jau 2.70m koto, geriau dar ilgesnis, 3m, o jei eisi upes pakrante, krumai, medziai, be abejo reiks trumpesnio. Gaudant is valties, vel kitaip..geriau trumpesnis, nors irgi, jei neuzhsiemi vobleriais ir twichingais, tai kuo puikiausiai tinka ir 2.7 ir 3m. Dziguojant pvz kokiam Nemune, ioeshkant starkiu, na ka tu su 2.1m ten veiksi?? imanoma aishku, bet...Taip, kad vienareikshmishkai sakyt, kad geriausias toks ir toks ilgis- neisheina. Man pvz..universaliausias yra 2.7m, nors kaip sakiau, is valties patwichint su tokiu, neina.. :)
Karoch treningai su 3-jom juostikem yr jega!

Arunasbaze

Post by Arunasbaze » Thu Jun 21, 2012 12:56 pm

Balcius35 wrote:Na negalima taip vienodai tuos pranashumus ir trukumus apsakyt, juk daug situaciju, kurioms reikalingi skirtingo ilgio kotai. Pvz einant ezero ar tvenkinio pakrante, kur zoliu yra ir panashiai, tai reikia bent jau 2.70m koto, geriau dar ilgesnis, 3m, o jei eisi upes pakrante, krumai, medziai, be abejo reiks trumpesnio. Gaudant is valties, vel kitaip..geriau trumpesnis, nors irgi, jei neuzhsiemi vobleriais ir twichingais, tai kuo puikiausiai tinka ir 2.7 ir 3m. Dziguojant pvz kokiam Nemune, ioeshkant starkiu, na ka tu su 2.1m ten veiksi?? imanoma aishku, bet...Taip, kad vienareikshmishkai sakyt, kad geriausias toks ir toks ilgis- neisheina. Man pvz..universaliausias yra 2.7m, nors kaip sakiau, is valties patwichint su tokiu, neina.. :)
visiskai sutinku,pas mane 8 skirtingi spiningai,vienu metu buvo net :G 10vnt,ilgiai nuo 2,1m iki 3,1m izmetimo svoriais nuo 1gr iki 55gr.Kiekvienam zvejybos budui,masalui ir tt imi ta,kuris geriausias ten :)

ignelis

Post by ignelis » Thu Jun 21, 2012 1:39 pm

bet kalba apie mikrojiginius kotus... :V esu turejes gana rimta 3.m kota iki 6gr berods, toks nesamone buvo. dbr turiu 2.7(iki 12 upetakiam ezere) o su microjiginiu 3metru kotu, nemune metant 3gr mikrika i viduri upes :V :O nu nkas tjp nedaro :-] as aisku nepersu nuomones, pas mane pati snd 6kotai, nera tik jerko ir visus ciupinu (h) iema buvo daugiau 2daugiau, bet panasu pertekliu padovanojau.

Naujokėlis199

Patarkit naujokui

Post by Naujokėlis199 » Fri Aug 24, 2012 4:10 pm

Sveiki visi žvejai. Aš nesenai susidomėjau žvejyba, man labai patiko, bet dėja apie ją nieko neišmanau. Todėl norėčiau sulaukti jūsų pagalbos. Aš norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie šia ritę, kaip manot ar ji tinka spiningui mistrall spider xt 10r. Ir dar gal galite duoti patarimų nuo ko pradėti spiningauti. Dėkoju iš anksto. ;)

5imas

Re: Patarkit naujokui

Post by 5imas » Sun Aug 26, 2012 11:15 am

Naujokėlis199 wrote:Sveiki visi žvejai. Aš nesenai susidomėjau žvejyba, man labai patiko, bet dėja apie ją nieko neišmanau. Todėl norėčiau sulaukti jūsų pagalbos. Aš norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie šia ritę, kaip manot ar ji tinka spiningui mistrall spider xt 10r. Ir dar gal galite duoti patarimų nuo ko pradėti spiningauti. Dėkoju iš anksto. ;)
prazvelk forumus, jau yra prikalbeta sita tema tikrai nemazai. manau rasi sau tinkama rites, kota, vala, masala, britkelnias, graibzta ir visa kita :)

gerasdviratis

Post by gerasdviratis » Mon Oct 01, 2012 3:14 pm

Kotu kiekis priklauso nuo zvejybos ivairoves. Dabar benaudoju tik du kotus. Juroj skaityk nebezvejoju,nes menkiu kalibras netenkina, dideliuose ezeruose-ne, Kauno mariose ne, su guminukais mikriniais irgi skaityk nebezaidziu... Tai 2 kotai mane tenkina. Vienas ilgesnis,kitas trumpesnis. Dazniausiai zvejoju upeliuose ir upese, tai koto ilgis priklauso nuo upes plocio ir krumu. Kuo didesne zvejybine ivairove, tuo daugiau kotu reikia.

Post Reply