Viskas kas susije su plūdine meškere.....

Viskas apie žūklę plūdine meškere

Moderator: Balcius35

SIGUTIS
žvejoklių žvejoklis

Re: Viskas kas susije su plūdine meškere.....

Post by SIGUTIS » Sun May 03, 2015 7:40 pm

Ieškojimas.

Gegužės pradžia.

Taip jau gavosi, kad šį savaitgalį buvau "priverstas" porai dienų nutraukti visus darbus ir skirti truputį dėmesio žvejybai. Kada žmogus "išalkęs" tai atrodo ir arklį prarytų.Taip šį kartą ir man su žvejyba gavosi. Atrodė, kad per šį savaitgalį visas bnalas ir upes išmaišysiu, visur žvejosiu ir bandysiu laimę kur geriau...

Artėjant išvykai ilgai rinkau informaciją kur geriau praleisti laiką su meškere. Neryje, kiek žinau, po truputį kabinėjasi žiobriai.Asu balose jau juda iš lėto kuojos. Nevėžyje irgi daug priklauso nuo orų ir vietos. O kaip Nemune, pamaniau ir pasidalinau mintimis su draugais. Ramūnas mano pasiūlymą atmetė dėl užimtumo, o Alvydas kaip ir pritarė tokiam planui - chuliganui. Kągi, nuspręsta - imsim Nemuną.

Image

9val. mes susimaišę tradicinius Sensas firmos jaukus, skirtus kuojų žvejybai, metame pirmus gniužulus į vandenį. Krinta jaukas, tykšta į šalis vanduo ir mes darome pirmus metimus su viltimi kažką sužvejoti. Vandens lygis žemas kas labai priimtina mūsų žvejojamose vietose. Aš darau pravedimą ir staigus plūdelės niurktelėjimas po kurio seka pakirtimas ir pirma Nemuninė kuoja keliauja į skiaurę. Vėliau sužvejoju dar keletą kuojų ir galop įkertu žiobrį. Trumpa kova ir žiobris jau skiaurėje. Alvydas irgi matau traukia kuojas. Vėliau aš ištraukiu keletą aukšlių.
Laikrodis rodo apie puse vienuoliktos, o mes daugiau kuo pasigirti neturime. Be žodžių susižvalgę pakuojamės daiktus ir keliam įnkarą. Kursas Nevėžio upė. Bandysime laimę ten. Laimė atstumai nedideli todėl po gero pusvalandžio jau beriame jauką į Nevėžio vandenis. Čia kibimo ilgai laukti netenka. Pasikeisdami su Alvydu traukiame kuojas, papuola keli bėgūnai, pora plakių ir galop mano draugas pakerta bei ištraukia karšį. Matosi, kad žuvies įvairovė šioje upįėje yra, o ir žuvis nelinkusi ignoruoti mūsų masalų - kas greitesnis tas pirmesnis. Žuvys šiandien neišrankios ir godžiai griebia mūsų masalus. Gana nemažai kuojų jau pasišiaušusios. Artėja jų nerštas.

Image

O mes žvejybą tęsiame toliau. Vėliau sužvejojame dar vieną karšiuką ir keletą žobrių. Teisingai kažkas minėjo, kad žiobriai kimba ne tik Neryje.Pasirodo kai moki tai gali jų sužvejoti ir kitose upėse. Retsykiais užkimba ir aukšlės, bet šį kartą tikrai gana didelio dydžio. Papuola ir viena kita gražesnė kuoja. Žodžiu smagumėlis ir tiek. Štai ką reiškia neužsiciklinti vienoje žvejybos vietoje, o atvirkščiai, kada silpnai kimba daryti išvadas ir ieškoti kur gali kibti geriau. Šį kartą su Nemunu nepasisekė, bet Nevėžis atsipirko su kaupu. Tokias ir panašias žuvis šiandiena mes su Alvydu žvejojome Nevėžyje.

Image

Baigdamas noriu pasakyti, kad šį kartą naudojau vėl tipiškus Sensas firmos kuojoms skirtus jaukus ir juo paskaninau kepintomis kanapėmis bei nedideliu kiekiu pinkų. Uodo trūklio lervų ir papildomų skystų kvapų nenaudojau. Netgi truputį dadėjau k urmiarausiuo nes vis dėlto dar pavasaris ir riebaus jauko daryti neverta, o ir su kvapais reikia elgtis saikingai. Viso sunaudojau 4kg. paruošto jauko. Žvejojome su draugu apie 5 valandas ir sugavome abu maždaug po 4 kg. žuvies. Vėliau sudėjus abiejų laimikiu s į krūvą gavosi gana įspūdingas laimikis.

Image

Atostogų dar liko visas mėnuo, bet dėl darbų įtampos net nežinau kada vėl teks paimti meškerę į rankas. Labai maga ir knieti pažvejoti, pabūti su draugais gamtoje tik tie norai ne visada sutampa su galimybėmis. Tačiau aš optimistas ir manau, kad ankščiau - vėliau mes vėl susitiksime su Jumis brangūs skaitytojai. Todėl atsisveikinu iki sekančio karto...
Image

Žveju ne tampama, o gimstama....

Kysa
naujas žvejoklis

Post by Kysa » Mon May 04, 2015 9:18 pm

Šaunuoliai (y) (y) (y) .

Balcius35
nepailstantis žvejoklis

Post by Balcius35 » Tue Jul 07, 2015 6:37 am

Labas chebrike, buvau mažumėlę atostogose, tai net du kartus su Duba bandėm pažvejot :) Žvejojom vietiniame ežere, tikslas karšiokai, meškerės plūdinės 8 metrų be ričių. Na ir ką... pirmą kartą Duba man išrašė ausų konkrečiai... jis 11 karšioku.. aš 1 :( Antrą kartą iš esmės kibo sunkiai, bet vėl..jis 3 aš 1.. Karšiokai nedideli, panašiai 150-200gr, bet Duba po vieną tokį didesnį apie 400gr jamė. Kodėl man nekibo, nežinau, vienoje valtyje sėdim, pašaras tas pats, gyliai tokie pat, masalai vienodi, jam karšiokas, man-kuoja..ir taip toliau :) Šiaip smagiai pažvejojom pirmą kartą, iš 4 -5 metrų gylio ir kuojos traukiasi smagiai su meškere be ritės ;)
Karoch treningai su 3-jom juostikem yr jega!

Kuosa
aktyvus žvejoklis

Post by Kuosa » Tue Jul 07, 2015 1:37 pm

Visai nusigyvenot. Ant ritės pinigų nesukrapštot? :)
Protingi paukščiai aukštai neskraido...

Balcius35
nepailstantis žvejoklis

Post by Balcius35 » Wed Jul 08, 2015 6:29 am

Kuosa wrote:Visai nusigyvenot. Ant ritės pinigų nesukrapštot? :)
Matai, meškerė be ritės čia kaip... formulė 1, kitas lygis ;)

Arunasbaze
nepailstantis žvejoklis

Post by Arunasbaze » Wed Jul 08, 2015 11:14 pm

Balcius35 wrote:
cia labiau panasu ne i formule1,o i gumine boba,vietoj tikros mergos :D :-]
....turku problema,jei i susisaudymus jie ateina su peiliais:)

SIGUTIS
žvejoklių žvejoklis

Post by SIGUTIS » Thu Jul 09, 2015 5:22 am

Arunasbaze wrote:
Balcius35 wrote:
cia labiau panasu ne i formule1,o i gumine boba,vietoj tikros mergos :D :-]
Vienam meškerė be ritės, kitam guminė boba :D Kiekvienas renkasi pagal savo "iškrypimo" laipsnį :-] (h)
Image

Žveju ne tampama, o gimstama....

Balcius35
nepailstantis žvejoklis

Post by Balcius35 » Thu Jul 09, 2015 6:42 am

Vienam meškerė be ritės, kitam guminė boba :D Kiekvienas renkasi pagal savo "iškrypimo" laipsnį :-] (h)[/quote]

Turiu pastebėti, kad nei guminė boba, nei meškerė be ritės- nėra iškrypimas :P

Arunasbaze
nepailstantis žvejoklis

Post by Arunasbaze » Thu Jul 09, 2015 12:43 pm

jei vienoj rankoj meskere be rites,o kitoj gumine boba-verta suabejoti.
Kiekvienas zvejoja kaip moka,jei nori pagauti maziau ir mazesniu zuvu,kuriu skaicius atvirksciai proporcingas dydziui-imi kuo ilgesni kuola be rites ir kuo mazesniu kabliuku su kuo mazesniais masalais-pinkom,matyliukais,dzokeriais ir kitu ss....nu cia net neverta gilintis ,uztenka pasiziuret i Sigucio naudojama iranga ir jo bei jo kolegu laimikius.
Bonusai,kurie kartais uzkimba netycia,tai tik patvirtinia sia taisykle. :D
....turku problema,jei i susisaudymus jie ateina su peiliais:)

AZY
naujas žvejoklis

Post by AZY » Thu Jul 09, 2015 4:58 pm

Arunasbaze wrote:jei vienoj rankoj meskere be rites,o kitoj gumine boba-verta suabejoti.
Kiekvienas zvejoja kaip moka,jei nori pagauti maziau ir mazesniu zuvu,kuriu skaicius atvirksciai proporcingas dydziui-imi kuo ilgesni kuola be rites ir kuo mazesniu kabliuku su kuo mazesniais masalais-pinkom,matyliukais,dzokeriais ir kitu ss....nu cia net neverta gilintis ,uztenka pasiziuret i Sigucio naudojama iranga ir jo bei jo kolegu laimikius.
Bonusai,kurie kartais uzkimba netycia,tai tik patvirtinia sia taisykle. :D
Nusišneki, kaip visada (aa)

Kiekvienas būdas turi savo pritaikymo sritį ir sąlygas.

Post Reply