Ritės, kotai, valai, kabliukai ir visa kita...............

Viskas apie žūklę plūdine meškere

Moderator: Balcius35

Arunasbaze

Re: Ritės, kotai, valai, kabliukai ir visa kita.............

Post by Arunasbaze » Mon Jun 25, 2012 11:02 am

cia kuo ilgesnis pludines meskeres kotas,tuo labiau pludininkas ,kaip zvejys istobulejes?Ar kaip Kauno mariose-kuo aukstesnes nekvepuojancios britkelnes,tuo gali giliau ibrist ir toliau uzmest,kai pigus stiklinis tik kotas 3m :-]

Scorpas

Post by Scorpas » Mon Jun 25, 2012 11:14 am

Arunasbaze wrote:cia kuo ilgesnis pludines meskeres kotas,tuo labiau pludininkas ,kaip zvejys istobulejes?Ar kaip Kauno mariose-kuo aukstesnes nekvepuojancios britkelnes,tuo gali giliau ibrist ir toliau uzmest,kai pigus stiklinis tik kotas 3m :-]
Čia jau tai taip (+) , kaip ir karpinikų - kuo didesnė apimtis per juosmenį, tuo kietesnis karpininkas. :-]

Scorpas

Post by Scorpas » Mon Jun 25, 2012 11:17 am

Antonas wrote:Gerbiamasis, siūlau susidomėt aukšlėm rimčiau. Pvz. ..ant Nedulio ež. laimėjo tas kas turėjo 0,7m. ilgio meškerite.... (y) O mes .turedami 2m. ... (n)
Antonai, aš kol kas žvejodamas noriu ilsėtis, nes atsidirbu nuo pirmadienio iki penktadienio ir taip pakankamai. :)

SIGUTIS

Post by SIGUTIS » Fri Dec 28, 2012 1:34 pm

Tapau ir aš reklamos auka, matyt senstu :-] Nusipirkau trijų storių valų ateinančiam sezonui, o geri jie ar ne, laikas parodys (H-)

Image

Image

Manau, kad pavadėliam stovinčiam - tekančiam vandeniui tokie storiai vasarą turėtų būti optimalus variantas.Kodėl būtent pasirinkau šiuos valus? Manau dėl dviejų priežaščių.Norisi išbandyti naujovę (bent man) ir antra patinka, kad jų storis užrašytas ant etiketės (0.09 - 0.12mm) praktiškai atitinka realybę.Ateis sezonas ir galima bus išbandyti ko vertas šis produktas, o kol kas.............. einu ruoštis poledinei žūklei (h)

Balcius35
nepailstantis žvejoklis

Post by Balcius35 » Mon Dec 31, 2012 7:36 am

Cia ritinelis kainuoja 13.90?? ir ten koks 30m? manau per brangu, o jei visas komplektas tiek kainuoja, tada per pigu :)
Karoch treningai su 3-jom juostikem yr jega!

SIGUTIS

Post by SIGUTIS » Mon Dec 31, 2012 1:58 pm

Balcius35 wrote:Cia ritinelis kainuoja 13.90?? ir ten koks 30m? manau per brangu, o jei visas komplektas tiek kainuoja, tada per pigu :)
13.90 už 50 metrų ;)

Balcius35
nepailstantis žvejoklis

Post by Balcius35 » Mon Dec 31, 2012 2:57 pm

Nu vistiek brangiai, Stroftas pigesnis net, ir man ans kazhkaip prilipes yra, kai as ten tom tukstantosiomis nematauoju, man dzin :)
Karoch treningai su 3-jom juostikem yr jega!

SIGUTIS

Post by SIGUTIS » Tue Jan 01, 2013 6:02 pm

Balcius35 wrote:Nu vistiek brangiai, Stroftas pigesnis net, ir man ans kazhkaip prilipes yra, kai as ten tom tukstantosiomis nematauoju, man dzin :)
Sutinku nes paprastai žvejojant tikrai tos šimtinės nebūtinos, o šiaip tai yra ir brangesnių ir pigesnių valų (H-) Čia jau pagal skonį :G

Arunasbaze

Post by Arunasbaze » Wed Jan 02, 2013 12:44 am

Man tai stroftas nepatinka,nes labai bijo Nemuno ar Neries vandens,yra kitu ne blogesniu minkstu valu,kurie atsparus siu upiu vandenims

gintaaaras
naujas žvejoklis

Post by gintaaaras » Wed Jun 25, 2014 8:51 pm

Sveiki visi, skaičiau skaičiau, bet vistik nusprendžiau parašyti, nes neužkliuvo mano akis ko ieškau. Man iškilo klausimų dėl svarelių, o labiausiai dėl slankiojančių svarelių. Taigi, vieno didesnio svarelio nerekomenduojama dėti, dėl per greito masalo "nutempimo" žemyn. Dėl plūdės subalansavimo visi naudoja užspaudžiamus svarelius ir juos išdėlioja skirtingais atstumais vienas nuo kito. Kai kuriose sistemėlese slankiojantis svarelis naudojamas tarp dviejų užspaudžiamų svarelių. Kokia tada paskirtis iš vis dėl to slankiojimo gaunasi? Aš jį naudoti pradėjau, kai kažkas patarė dėl valo ir pavadėlio susipainiojimo. Ir iš tiesų, valo susipynimas tapo itin retas. Tai dabar kokia prasmė yra iš to slankiojančio svarelio - jautrumas, spec. balansavimas ar kas?

Post Reply